Annonce

Corona: Ny tabletbehandling til smittede personer i øget risiko

Hvis du er blevet smittet med corona og samtidig er i øget risiko for at få et alvorligt forløb, så er du måske en af dem, der kan få tilbudt en ny type corona-behandling.

Et nyt lægemiddel, Paxlovid, skal tilbydes til de personer, der er i størst risiko for at blive alvorligt syge, hvis de får corona. Midlet er en tabletbehandling, som er meget effektiv i behandlingen af corona.

For at modtage behandlingen med Paxlovid skal man være testet positiv med en PCR-, hurtig- eller selvtest. Samtidig skal man have symptomer på corona som feber og åndenød og være i risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Behandlingen gives af egen læge, og det er en lægefaglig vurdering, der afgør, om man kan få Paxlovid eller bør tilbydes en anden behandling.

Hvem kan få behandlingen?

  • Personer der er 80 år eller ældre og uvaccinerede, eller hvor seneste stik er mere end seks måneder siden.
  • Personer der er 80 år eller ældre, og som har én eller flere kroniske sygdomme eller tilstande uanset vaccinationsstatus.
  • Personer der er 65 til 79 år, og som er uvaccinerede.
  • Personer der er 65 til 79 år med én eller flere kroniske sygdomme eller tilstande, og som er uvaccinerede, eller hvor seneste vaccine stik er mere end seks måneder siden.
  • Personer der er 50 til 64 år med en eller flere kroniske sygdomme eller tilstande, og som er uvaccinerede.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: sst om tabletbehandling, tabletbehandling pjece, midlertidige retningslinje for visitation og behandling med Paxlovid

Sidst opdateret: 26.10.2022

Annonce