Annonce

Corona-status: Lav overdødelighed i Danmark

Overdødelighed grundet COVID-19 epidemien er fortsat lav i Danmark, viser en ny rapport fra Statens Serum Institut.

COVID-19 er en dødelig sygdom, men indtil videre har den verdensomspændende epidemi ikke ført til en overdødelighed i Danmark. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut.

I Danmark har der været 19.359 dødsfald i perioden fra 1. januar til 26. april, heraf er 428 af dødsfaldene konstateret som værende grundet COVID-19.

- Dermed har epidemien indtil nu kun ført til en meget begrænset overdødelighed”, lyder det fra afdelingschef for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse Tyra Grove Krause fra SSI.

Læs også: Coronavirus: Sådan beskytter du dig selv og andre

Coronavirus vs. sæsoninfluenza

Sammenligner man COVID-19 med almindelige sæsoninfluenza, så er COVID-19 dødelighedsniveauet langt højere, og det er særligt de ældre, der er udsat.

- Andelen der er døde som følge af COVID-19 i forhold til sæsoninfluenza er ca. 3 gange højere for personer i aldersgruppen 70-79 år. For dem over 80 år er den mere end dobbelt så høj. For de ældste aldersgrupper er det altså mere alvorligt at blive smittet med COVID-19 end med influenza, siger Tyra grove Krause.

Undgå isolation

I forbindelse med nedlukningen har mange ældre i den danske befolkning isoleret sig i deres hjem eller plejehjem for at minimere risikoen for at blive syg. Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man undgår at isolere sig, såfremt man generelt er sund og rask. - Det er hverken godt eller nødvendigt at isolere sig på længere sigt, og derfor kommer vi med nye anbefalinger til, hvordan man stadig kan leve sit liv, selvom man har en sygdom eller tilstand, der giver en øget risiko, siger centerchef i Sundhedsstyrelsen Camilla Noelle Rathcke i en pressemeddelelse.

Du kan læse Sundhedsstyrelsen nye anbefalinger her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen

Sidst opdateret: 04.05.2020

Annonce