Annonce

Coronavirus: Fortsat øget fokus på hygiejne

Anden fase af genåbning er i gang, hvilket betyder at flere mennesker nu kommer i daglig kontakt med hinanden. Så længe danskerne fastholder den gode hygiejne, vil smittespredningen blive holdt nede, lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen.

Detailhandlen er genåbnet og i nærmeste fremtid bliver det de store skoleklasser, caféer, restauranter, trossamfund, biblioteker m.m., der får lov til at åbne igen. Men selvom vi går mod en coronavirus-fri fremtid, er der stadig et behov for et øget fokus på hygiejne, håndhygiejne såvel som rengøring af kontaktflader, hvor mange mennesker er samlet.

Læs også: Corona-status: Lav overdødelighed i Danmark

Fra to til en meter

I en lang periode har danskerne skulle holde to meters afstand i det offentlige rum. Nu er anbefalingen nedjusteret til minimum en meter. Ændringen i Sundhedsstyrelsens retningslinjer sker i forbindelse med, at verdenssundhedsorganisationen (WHO) har udmeldt nedjustering af anbefalingen om afstand.

Selvom Sundhedsstyrelsen har nedjusteret på afstand området, understreger styrelsen, at danskerne fortsat skal være gode til at holde god håndhygiejne med regelmæssige håndvask og brug af håndsprit.
Er du syg, eller har du symptomer lyder anbefaling fortsat, at man går i selvisolation:

”Det allervigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med COVID-19 er, at personer med symptomer selvisolerer sig i eget hjem eller isoleres på sygehus. Derefter følger i prioriteret rækkefølge hygiejne, altså host i ærmet, vask eller sprit hænder, undgå at berøre kontaktpunkter og at gøre rent. På tredjepladsen kommer at holde fysisk afstand i det offentlige rum, at undgå mylder og at bruge fysiske barrierer, når den tætte kontakt er uundgåelig,” udtaler Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, og understreger, at danskerne fortsat bør følge Sundhedsstyrelsens fem generelle råd:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.
  • Host eller nys i dit ærme.
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundhedsstyrelsen

Sidst opdateret: 12.05.2020

Annonce