Annonce

Coronavirus: Immunitet efter smitte?

En gruppe forskere vil undersøge, hvorvidt personer, der tidligere har været smittet med coronavirus, kan udvikle en immunitet overfor virussen.

Der er på nuværende tidspunkt ingen videnskabelige beviser på, at tidligere coronavirus-smittede er immune overfor virussen. Men det vil en ny dansk undersøgelse lave om på.

En gruppe danske forskere fra Aarhus Universitet har sat sig for at undersøge, hvorvidt personer, der tidligere har været smittet med coronavirus, kan udvikle en immunitet overfor at blive smittet igen.

- Man kan se, at langt de fleste, der har været smittet, danner antistoffer, og antagelsen er, at det har beskyttende effekt. Men vi ved det ikke med sikkerhed endnu, siger lektor Martin Tolstrup fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, der står i spidsen for projektet til dr.dk.

Læs også: Sådan beskytter du dig selv og andre

Antistoftest på vej

Forskningsprojektet kommer i kølvandet på sundhedsmyndighedernes udmelding om, at der lige nu arbejdes på at godkende og udbrede antistoftests. Tests der har til formål at undersøge om en tidligere patient med coronavirus kan udvikle en immunitet overfor en potentiel ny coronavirus-smitte.

Men mens sundhedsmyndighederne arbejder på højtryk for at få testene sendt ud, vil forskergruppen fra Aarhus Universitet foretage blodprøver hos op til 500 tidligere coronavirus-patienter.

Formålet med blodprøverne er at undersøge, hvor gode patienternes antistoffer i blodet er til at kæmpe imod virusset.

I tilfælde af at forskningsprojektet og de kommende antistoftest viser, at tidligere infektionsramte patienter er immune over for en ny coronavirus-smitning, vil det gør det muligt for tidligere smittede at vende tilbage til arbejde og uddannelse uden risiko for smittefare.

Men hvad resultatet bliver, kan kun fremtiden vise. - Det er jo en ny virus, så der er i det hele taget meget, vi ikke ved om den endnu, siger Martin Tolstrup.

Læs også: Hvad er symptomerne på corona

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilde: dr.dk

Sidst opdateret: 15.04.2020

Annonce