Annonce

Danmarks første demensby er åbnet


Det tidligere plejecenter Bryghuset i Svendborg danner nu rammen om en ny lille by, der skal give demensramte en sjovere og mere tryg tilværelse.

’Svendborg Demensby’, som den nye demensby er navngivet, er indrettet, så de demensramte borgere kan føle sig trygge og stimulerede. Byen er eksempelvis indrettet med motionsrum, herreværelse, butiksstrøg, en dejlig have samt et sansekøkken, hvor borgerne kan hjælpe til med madlavningen.

Få svaret: Hvorfor bliver man dement?

Idéen om at skabe en tryg by for de demensramte opstod på baggrund af stor efterspørgsel blandt de pårørende til demente i Svendborg:

- Der er et stort behov for en bedre omsorg for borgere med demens, men der er også brug for højere sikkerhed for de demente, der har tendens til at blive væk, forklarer Hanne Ringgaard Møller (R), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Svendborg Kommune.

Glæde og skepsis hos Alzheimerforeningen

Hos Alzheimerforeningen vækker det stor glæde, at kommuner nu øger deres fokus på demente borgere, men direktør Nis Peter Nissen er dog ikke sikker på, at små demensbyer er den bedste løsning:

- Det bekymrer os, hvis man bygger særlige demenslandsbyer, hvor man ekskluderer personer med demens fra resten af samfundet, siger han.

Han understeger desuden, at alle plejehjem bør være i stand til at tilbyde de demensramte en stimulerende tilværelse med omsorg og pleje.

Læs også: Demens - hvad kan man selv gøre?

Flere lignende kvarterer forventes at være på vej i Aalborg, Odense og Herning.


Få de vigtigste nyheder om din sundhed her


Kilde: TV2 Fyn

Sidst opdateret: 21.11.2016

Annonce