Annonce

Danske teenagere er europamestre i druk

De danske 15-årige indtager igen førstepladsen i Europa, når det handler om alkoholindtag, viser en ny international rapport fra WHO.

Alkohol og teenagere er ikke en sund cocktail. Alligevel topper de danske teenagere listen over de unge i Europa, der drikker mest alkohol. Det viser en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Rapporten bygger på data fra 226.000 skoleelever fra 45 forskellige europæiske lande. De undersøgte er i alderen 11, 13 og 15 år, hvoraf de danske 15-årige altså udgør den gruppe, der drikker allermest alkohol i Europa.

Det er dog ikke første gang de danske teenagere indtager denne plads. Faktisk har Danmark været i toppen af denne liste i mange år, og det foruroliger forsker fra Statens Institut for Folkesundhed Mette Rasmussen, der også er projektleder for den danske del af studiet.

- Det er bekymrende, at danske elever fortsat har så kedelig alkoholadfærd. Vi ved, at et stort indtag af alkohol – og særligt meget alkohol på én gang – øger risikoen for blandt andet ulykker, vold og sex og stofindtag, som senere fortrydes, siger Mette Rasmussen.

Gode relationer

Mens det står skidt til med det høje alkoholindtag, er der dog også positive resultater at finde i rapporten.

De danske unge topper nemlig også listen over unge i Europa, når det handler om at få støtte fra deres venner. Derudover er de 15-årige danskere også blandt dem i Europa, der har de bedste relationer til deres mor og far.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilde: Syddansk Universitet

Sidst opdateret: 19.05.2020

Annonce