Annonce

Danskere over 65 år får for lidt protein

Kun halvdelen af de 65-75-årige får den protein, de har brug for. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

I takt med at alderen stiger, bliver det anbefalede proteinindtag højere. Protein er nemlig kroppens byggesten, der styrker muskelmassen, som man ellers risikerer at miste som ældre.

Nu viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet, at kun halvdelen af de 65-75-årige får den mængde protein, de har brug for.

Protein styrker musklerne

Det er ikke usædvanligt, at man som ældre mister en del af sin muskelmasse og oplever, at appetitten kan svigte. Derfor er det netop særligt vigtigt at have fokus på at holde sig fysisk aktiv og få den kost og ernæring, man behøver.

Et manglende indtag af protein kan have stor betydning for, om musklerne vedligeholdes og forbliver stærke. Får man ikke tilstrækkeligt med protein, kan det tære på både muskelkraft og energi.

Protein får man blandt andet ved at spise fjerkræ, fisk, syrnede mælkeprodukter, æg og bælgfrugter.

Læs også: Kostråd til raske ældre

Hvor meget protein?

Som udgangspunkt bør sunde og raske ældre spise og drikke som den øvrige voksne befolkning. Det betyder mad og drikke, der indeholder et lavt indhold af fedt, og som er rig på kulhydrat. Dog tilrådes det, at man supplerer med noget mere protein.

Er man i alderen 65 år eller derover anbefales det, at man får 1,2 gram protein per kilo kropsvægt per dag.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Fødevarestyrelsen og Netdoktors sider Kostråd til raske ældre og Ernæringstilskud til ældre.

Sidst opdateret: 15.11.2018

Annonce