Annonce

Denne sport gør dit barn klogere og sundere

Ny forskning fra Københavns Universitet afslører, at særligt én sportsgren kan gøre underværker for dit barns sundhed og trivsel. Bliv klogere her!

Læs også: Hvor lang tid skal et barn dyrke motion?

Fodbold gør dit barn klogere og sundere

Et hold forskere fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet har skiftet 546 femteklasse-elevers idrætsundervisning ud med to ugentlige omgange fodboldtræning af 45 minutters varighed i 11 uger, og konklusionen er klar:

- Efter forløbet er børnene blevet sundere, klogere på sundhed og trivedes bedre i klassen. Vi står nu med et enkelt, veldefineret og evidensbaseret koncept, som burde være let at implementere i skoleregi, siger Peter Krustrup, professor ved Københavns Universitet.

Læs også: Sunde kostvaner for skolebørn

Efter forløbet var elevernes blodtryk og fedtprocent desuden også faldet.

- Fodboldøvelser og småspil to gange 45 minutter om ugen i 11 uger er tilstrækkeligt til at forbedre hjertekredsløbssundheden med nedsat blodtryk, fedtprocent og bmi, hvor de børn der 'blot' fulgte den normale idrætsundervisning ikke fik tilsvarende helbredsforbedringer, fortæller Peter Krustrup.

Fodbold til alle!

Træningen er inspireret af undervisnings- og træningskonceptet 'FIFA 11 for Health', som går ud på, at eleverne – foruden at blive trænet i fodbold – undervises i emner som sund kost, trivsel, fysisk aktivitet og hygiejne.

Dansk Boldspil Union (DBU) er partner i projektet og sammen med forskerholdet ønsker de at byggebro mellem 'FIFA 11 for Health’-forløbet og de danske folkeskoler. Målet er at udbrede projektet til hele 200 skoler i løbet af det kommende skoleår.


Kilde: Jyllands-posten

Sidst opdateret: 05.04.2016

Annonce