Annonce

Dine klipklappere er skadelige


Giver dine sommersandaler dig ømme og udpinte fødder? Så læs med her, for dine fødder prøver at fortælle dig noget!

Læs også: De mest almindelige fodproblemer

I sommermånederne, når vi skifter de solide vinterstøvler ud med sommerlige sandaler, oplever mange fysioterapeuter at få besøg af en stor gruppe af mennesker med fodskader.

De pæne og lette sandaler er nemlig hårde for fødderne, fordi de tvinger fodens muskler til konstant at være på overarbejde:

- Hvis man går meget i dem, så spænder man uforholdsmæssigt meget i fødderne. Og det kan give overbelastningsskader i fodens muskler, sener og mange små led, forklarer Morten Albjerg Nielsen.

Nogle skader går over af sig selv, hvis man sørger for at skifte til bedre fodtøj, mens andre skader kræver behandling hos en fysioterapeut eller kiropraktor. I værste fald kan man dog være uheldig at få svær betændelse eller knoglebrud, så det er værd at lytte en ekstra gang, når fødderne begynder at reagere.

Læs også: Vælg sko med fødderne - ikke øjnene

4 gode råd

  • Undgå løse sandaler, der kun sidder fast med en tårem.

  • Brug kun dine klipklappere kortvarigt, og brug andet fodtøj, når du skal gå i længere tid.

  • Hold øje med, hvordan dine fødder reagerer, når du skifter fodtøj. Får du ondt i fødderne, bør du skifte fodtøj hurtigst muligt.

  • Sørg for at skifte fodtøj jævnligt, så musklerne stimuleres forskelligt. På den måde undgår du at udtrætte dine fødder.

Kilde: DR.dk

Sidst opdateret: 03.06.2016

Annonce