Annonce

En kort daglig gåtur kan mindske risikoen for flere alvorlige sygdomme

I et nyt stort studie har forskere undersøgt, hvordan fysisk aktivitet hænger sammen med dødelighed og en række sygdomme. Studiet viser, at du relativt nemt kan mindske risikoen for at dø for tidligt.

Hjerte-kar-sygdomme og kræft er nogle af de sygdomme, der er skyld i, at flest mennesker dør for tidligt, og mange ved måske, at motion har en forebyggende effekt på netop disse sygdomme. Men ifølge et nyt, stort studie kan du faktisk nøjes med en ganske kort gåtur om dagen og stadig høste de sygdomsforebyggende frugter

11 minutters motion mindsker risikoen for tidlig død

Undersøgelsen kom frem til, at 75 minutters moderat, fysisk aktivitet om ugen kan nedsætte risikoen for at dø for tidligt med 23 procent sammenlignet med dem, der er inaktive. Moderat fysisk aktivitet kan for eksempel være en rask gåtur eller en cykeltur. Det svarer derfor til, at du kun behøver en rask gåtur dagligt på 11 minutter for at mindske risikoen for at dø for tidligt betydeligt.

I studiet er data fra over 30 millioner mennesker blevet undersøgt. Studiet er peer reviewed og udgivet i det britiske tidsskrift British Journal of Sports Medicine.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: bjsm.bmj.com, videnskab.dk

Sidst opdateret: 01.03.2023

Annonce