Annonce

Farlig kemi - disse fødevarer skal du undgå

Knækbrød, pasta, rosiner og havregryn er alle eksempler på fødevarer, der er at finde i de fleste danskeres køkkenskabe. Men en ny test fra Forbrugerrådet Tænk Kemi afslører imidlertid, at flere af produkterne er pakket i emballage, der indeholder store mængder af sundhedsskadelige stoffer.

Læs også: Sådan undgår du farvestoffer!

16 produkter dumpede test

Forbrugerrådet Tænk Kemi har undersøgt 16 slags pap- og papiremballager til havregryn, muffins og andre madvarer for indhold af uønsket kemi, og testen afslørede, at hele seks af de 16 produkter indeholdt mængder af flourstoffer og mineralske olier, der overskrider den vejledende danske grænseværdi for indhold af flourstoffer.

Forbrugerrådet Tænk Kemi kalder resultaterne "stærkt problematiske, fordi de er under mistanke for hormonforstyrrende effekter", skriver Politiken.

Flourstoffer kan øge risikoen for spontan abort hos gravide op til 16 gange, mens mineralske olier kan være kræftfremkaldende og ophobe sig i kroppens organer.

Læs også: Kemi i hverdagen - hvor farlige er det?

Sådan undgår du flourstoffer

Vil du gerne undgå flourstoffer, bør du undgå de præfabrikerede kager fra supermarkedet og i stedet bage dine egne med svanemærket bagepapir og muffinsforme, for svanemærkede produkter må ikke indeholder flourstoffer.

LÆS UGENS UDVALGTE NYHEDER OM SUNDHED HER

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Sidst opdateret: 11.03.2016

Annonce