Annonce

Græspollen-sæsonen er i gang: Sådan kommer du igennem den

Er din næse begyndt at at løbe og dine øjne begyndt at klø? Så kan det hænge sammen med, at sæsonen for græspollen er begyndt.

I weekenden blev tallene for, hvor meget græspollen der er i luften, så høje, at sæsonen for græspollen nu officielt er skudt i gang. Er du en af dem, hvor græspollen hænger sammen med kløende øjne og løbende eller stoppet næse? Så kan du her få fem gode råd til, hvordan du kan komme generne til livs.

Læs også: Kend din pollensæson

Længere og mere intense pollensæsoner

Med det varmere klima kan vi forvente at få længere og mere intense pollensæsoner, men hvor kraftige, de forskellige pollensæsoner bliver, hænger sammen med vejret. Mathilde Kloster, der er biolog og leder af Astma-Allergi Danmarks pollentællinger, forklarer i en pressemeddelelse:

– Har man pollenallergi, kan man håbe på enten en meget tør sommer, som vil få græsset til at udtørre, eller en meget våd sommer, som vil ”vaske” pollen ud af luften. Den danske sommer, med skiftende sol og varm og stedvis regn, som vi kender den, giver dog græsset optimale vækstbetingelser og dermed flere pollen, fortæller hun.

Netdoktors pollen-kalender

Læs også: Krydsallergi: Fra pollen til fødevare

Fem råd mod græsallergi

Selvom det kan være svært at forudse, hvordan græspollen-sæsonen udvikler sig, så er der nogle ting, du selv kan gøre, for at forsøge at lindre dine symptomer:

  • Undgå at sidde på græsset.
  • Undgå nyslået græs.
  • Hold vinduer og døre lukkede i dagtimerne og luft kun ud efter mørkets frembrud.
  • Undgå at tørre vasketøj udendørs i sommermånederne.
  • Skyl eventuelt håret inden sengetid, hvis du har været meget ude, for at få resterne af pollen ud.

Hvis du er meget generet af dine symptomer, så kan du købe forskellige håndkøbsmidler mod græsallergi. Hvilke midler du skal bruge afhænger af, hvilke symptomer du har. Hvis du har behov for hjælp til behandling af dine symptomer, så kan du forhøre dig på apoteket eller hos din læge.


Kilder: Astma-allergi.dk og Netdoktors egen artikel om græspollen

Sidst opdateret: 22.05.2023

Annonce