Annonce

Har dit barn problemer med inkontinens? Så kan du få hjælp på ny hjemmeside

Omkring hvert femte barn har problemer med ufrivillig tis eller afføring, når de begynder i skole. Men nu er der hjælp at hente. En ny hjemmeside fra Region Nordjylland er nemlig fyldt med gode råd til at komme uheldene til livs.

Den nye hjemmeside Tæt og tør giver forældre gode råd og redskaber til at håndtere udfordringerne, hvis deres barn har problemer med inkontinens, altså ufrivillig tis eller afføring. Derudover er håbet, at hjemmesiden kan være med til at bryde tabuet om inkontinens hos børn, så forældre søger hjælp tidligere.

Målrettet vejledning i forhold til alder På hjemmesiden kan man få hjælp til at indarbejde gode tisse- og afføringsvaner, inden det bliver til et reelt problem. Håbet er derfor, at siden kan være med til at hjælpe forældre og børn af med uheldene tidligere. Hjemmesiden er opdelt i fire aldersgrupper, så man kan få målrettet vejledning til netop sit barns alder. De fire grupper er 1,5-2 år, 3-4 år, 5-10 år og over 11 år.

Læs også: Når børn tisser i sengen

Om hjemmesiden

Hjemmesiden er udarbejdet i et samarbejde mellem Børne- og Ungeafdelingen på Aalborg Universitet og sundhedsplejersker fra kommunerne i Aalborg og Jammerbugt. Udover hospitalet og sundhedsplejerskerne, så har praktiserende læger, pædagoger og lærere fra hele Nordjylland bidraget til viden på hjemmesiden. Derudover har 20 forældre været med til at give inputs til hjemmesiden, så den opfylder de behov, man som forældre kan have.

Det tværfaglige inkontinensprojekt er støttet af Region Nordjyllands Sundhedsinnovationspulje.

Få flere nyheder om sundhed og sygdom i Netdoktors nyhedsbreve. Se en oversigt over Netdoktors nyhedsbreve og tilmeld dig her


Kilder: aalborguh.rn.dk, taetogtoer.rn.dk

Sidst opdateret: 04.04.2023

Annonce