Annonce

Her er kontorets største smittekilde


Der er god grund til at blive hjemme under dynen, når du er syg med forkølelse, influenza og hoste. Vira spreder sig nemlig med lynets hast på kontoret, og særligt ét populært sted er kilde til sygdomsspredningen, viser ny forskning fra Arizona University.

Et amerikansk forskerhold fra Arizona University afslører nu, hvordan og hvor hurtigt vira spreder sig i kontormiljø på arbejdspladser, og resultatet er desværre ikke opløftende, specielt ikke for de kaffeglade.

Vigtig viden: Virus og bakterier

For at blive klogere på smittens gang placerede forskerne virussen MS-2 på håndtaget på hoveddøren til et kontormiljø med 80 ansatte, og herefter lod de arbejdsdagen gå sin gang.

Efter blot fire timer fandt man, at MS-2-virussen havde bevæget sig i imponerende fart fra hoveddørens håndtag til halvdelen af de ansattes hænder, ligesom de fleste af kontorets øvrige dørhåndtag, lyskontakter og computertastaturer var inficerede.

Læs også: Sådan undgår du smitte med virus

Her er den største smittekilde

Den største bakteriebombe og smittekilde var imidlertid ikke dørhåndtaget, men derimod kaffemaskinens håndtag. Dette skyldes især, at de fleste af de ansatte var i kontakt med kaffemaskinen i løbet af dagen, samt at håndtaget på kaffemaskinen ofte overses, når kontoret rengøres.

Der er altså god grund til at rengøre kaffemaskinen og andre potentielle smittekilder med jævne mellemrum for at nedbringe risikoen for sygdom på din arbejdsplads.

Hvad er MS-2-virus?

MS-2 er en virus, der i form, størrelse og bevægelse minder om typiske influenza- og mavevira. MS-2-virussen påvirker dog kun bakterier, og derfor er den uskadelig for mennesker.


Få Netdoktors ugentlige nyhedsbrev her ..Kilde: The Wall Street Journal

Sidst opdateret: 18.11.2016

Annonce