Annonce

Sygdomsudbrud: Her finder du opdateret information om Zikavirus

I Syd- og Mellemamerika har man fra starten af 2016 oplevet et udbrud af den såkaldte zikavirus, som bliver overført via myggen Aedes. Det er en febersygdom med influenzalignende symptomer, som hos gravide kan forsage for lille hovedudvikling hos fosteret.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen at gravide kvinder udskyder rejser til området. Der findes ingen vaccine mod sygdommen. Følg med i udviklingen på følgende hjemmesider, og se hvilke forbehold du skal tage, hvis du for eksempel er gravid rejsende:

Staten Serum Institut

Staten Serum Institut opdaterer løbende deres artikel om zikaudbruddet. Her kan du finde information om smitteveje samt information til rejsende gravide.

Læs mere her

Sundhedsstyrelsen

Hos Sundhedsstyrelsen kan du blandt andet få et overblik over hvad status er på zikavirus i Danmark. Sundhedsstyrelsen forudser ingen risiko for Zikavirus i Danmark, men giver på deres hjemmeside gode råd til, hvordan du undgår smitte.

Læs mere her

WHO: Spørgsmål og svar om zikavirus

På WHO's hjemme side kan du finde besvarelse af de oftest stillede spørgsmål om zikavirus. Her beskriver WHO også hvilke tiltag de selv kommer til at foretage i forbindelse med behandling og spredning af zikavirus

Læs mere her

Sidst opdateret: 02.02.2016

Annonce