Annonce

Kampagne mod antibiotika-resistens

Mandag d. 13. november lanceres ny kampagne, som fokuserer på at nedbringe forbruget af antibiotika for at undgå resistente bakterier.

Under sloganet ‘Antibiotika med omtanke’ sætter kampagnen fokus på kun at bruge antibiotika, når der virkelig er brug for det. Det mindsker nemlig udviklingen af resistente bakterier, som er en trussel mod den generelle sundhed.

Få gode råd om antibiotika

Bag kampagnen står blandt andre Lægeforeningen, Sundheds- og Ældreministeriet og Statens Seruminstitut. Sammen søsætter de hjemmesiden Antibiotika eller ej.dk, hvor du kan få vejledning om brug af antibiotika og gode råd til, hvad du selv kan gøre, hvis du bliver syg.

Overforbrug kan give resistens

Siden antibiotika blev opfundet, har bakterier forsøgt at beskytte sig selv mod antibiotika ved at udvikle resistens, altså modstandsdygtighed, overfor antibiotika. Et højt forbrug af antibiotika medvirker til udviklingen af resistens, og derfor gælder det om kun at bruge antibiotika i de situationer, hvor det er nødvendigt. For eksempel virker antibiotika ikke på infektioner, som skyldes virus.

Antibiotika eller ej.dk kan du læse meget mere, om hvornår antibiotika er den rette løsning.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev her


Kilde: Antibiotika eller ej.dk

Sidst opdateret: 10.11.2017

Annonce