Annonce

Må du koge te af varmt vand fra hanen?

De fleste af os har fået fortalt, at man altid skal holde sig til at drikke det kolde vand fra hanen, men kan man ikke bare bruge det varme vand, når man gerne vil koge sig en hurtig kop te? Læs med her, og få svaret!

Læs mere: Hvilke bakterier skal du undgå?

Drop det varme vand

Det korte svar på spørgsmålet er nej. Det kolde vand fra hanen kommer direkte fra et vandværk, hvor vandet er blevet renset grundigt. Anderledes forholder det sig med det varme vand, som kommer fra en varmtvandsbeholder, og her er der derfor ikke samme garanti for vandets renhed.

Læs også: Sådan undgår du smitte med bakterier

En sjælden gang imellem kan der nemlig opstå bakterier i varmtvandsbeholderen, som kan gøre os alvorligt syge, og selvom man koger vandet, er det ikke altid muligt at inaktivere bakterierne.

Forurening i en varmtvandsbeholder kan opstå, hvis beholderen ikke er blevet vedligeholdt godt nok, eller hvis vandets temperatur ikke er høj nok, for så vil eventuelle bakterier få lov til at formere sig.

Det kan du bruge varmt vand til

Vil du være sikker på at slippe for at blive syg af bakterier, bør du altid bruge koldt vand fra hanen, både når du laver mad og varme drikke. Til gengæld kan du med god samvittighed bruge varmt vand fra hanen, når du gør rent, hvis blot du husker at komme sæbe i væsken.

LÆS UGENS UDVALGTE NYHEDER OM SUNDHED HER

Læs den fulde artikel på: videnskab.dk

Sidst opdateret:

Annonce