Annonce

Mindfulness kan øge livskvaliteten hos syge

Meditation, yoga og opmærksomhedstræning kan øge livskvaliteten hos syge personer. Sådan lyder det fra den danske forsker Lone Overby Fjorback, der er overlæge på Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser under Aarhus Universitetshospital samt leder og lektor ved Dansk Center for Mindfulness.

Lone Overby Fjorbacks forsøg har nemlig vist, at mindfulness er billigere og virker mindst lige så godt som traditionel behandling af de medicinsk uforklarlige symptomer.

Læs om: Sådan virker mindfulness

Hjælp til funktionelle lidelser

De fleste syge mennesker, der konsulterer deres praktiserende læge, ender som oftest med at få en recept på noget medicin eller en henvisning til en specialist, der kan hjælpe dem videre med deres sygdom.

Så simpelt er det imidlertid ikke for omkring 300.000 danskere, der er plaget af såkaldte funktionelle lidelser.

Læs også: Mindfulness som behandlingsmetode

Patienter med funktionelle lidelser oplever uforklarlige smerter, træthed og hukommelses- eller koncentrationsbesvær i så svær grad, at det begrænser dem i deres dagligdag, og ofte ender de med at blive sendt fra den ene specialist til den anden i jagten på at få opklaret deres sygdomsmysterie.

- Lige nu bliver 'mindfulness' tit brugt, når man har prøvet alt andet. Men jeg synes, at man skulle gøre det omvendt. Man kan godt have det her med langt tidligere i behandlingen i stedet for, at det er sidste skridt, ligesom man ikke behøver at vente med at motionere, til man har fået en blodprop, siger Lone Overby Fjorback.

FÅ VIGTIGE NYHEDER OM DIN SUNDHED - TILMELD DIG HER!


Kilde: Videnskab.dk

Sidst opdateret: 23.03.2016

Annonce