Annonce

Modermærkekræft: Tjek din hud

Efter en solrig sommer er det tid til at få tjekket op på, om dine modermærker ser ud som de skal.

Temperaturen er faldet sammen med træernes farverige blade. Efteråret er kommet til Danmark. Men det er kun få uger siden, at du tilbragte mange af dine dagtimer udendørs i solen. Det er derfor oplagt igen at få tjekket op på dine modermærker.

Læs også: Modermærkekræft

Over 2000 danskere bliver årligt ramt af modermærkekræft, og det er den mest hyppige kræftsygdom blandt de 15 til 34-årige. Men ligesom mange andre former for kræft kan modermærkekræft, der opdages i et tidligt stadie, ofte helbredes. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at tjekke op på sin hud.

Men hvad skal man kigge efter? Og hvordan ser et sundt modermærke ud? Det kan du få svar på www.tjekdinhud.nu, en kampagneside fra Kræftens Bekæmpelse der hjælper dig med at tjekke op på din huds sundhed.

Læs også: Hvornår har du sidst tjekket dine modermærker?

Guide: Tjek dig selv

På kampagnesiden www.tjekdinhud.nu kan du finde vejledning til, hvordan du tjekker din hud, samt en vejledning til hvad der gør et modermærke mistænkeligt. Du bør særligt være opmærksom på: Om modermærket er asymmetrisk. Et normalt modermærke, vil være symmetrisk. Om modermærket er større end 6 millimeter. Modermærker er normalt under 6 millimeter og bør ikke vokse. Om modermærket har ujævn kant og mere end én farve. Normale modermærker har jævne kanter og er ensartede i farven. Det er vigtigt at opsøge læge, hvis du opdager mistænkeligheder i modermærkerne.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Tjek din hud og artikel fra Netdoktor om modermærkekræft

Sidst opdateret: 07.10.2019

Annonce