Annonce

Ny kampagne sætter fokus på inkontinens

Kontinensforeningen lancerer i denne uge en ny kampagne, der skal bryde med tabuet om inkontinens og informere om, hvordan lidelsen kan behandles.

Hvis man lider af inkontinens, kan man have svært ved at holde sig og føle en konstant tissetrang. Omkring en halv million danskere lider af inkontinens, men alligevel er det ikke alle, der søger hjælp hos lægen, fordi lidelsen er forbundet med skam, eller fordi de ikke ved, at den godt kan behandles.

Det vil Kontinensforeningen lave om på med den nye kampagne: Slå en streg over det, som skal sætte fokus på netop dette. Kampagnen støttes af Satspuljen.

Læs også: Hvad er urininkontinens?

Søg hjælp hos lægen

En omfattende nordisk rapport fra 2012 viser, at inkontinens kan føre til isolation, depression og mindre livslyst. Det er derfor vigtigt at opsøge lægehjælp, da inkontinens i lang de fleste tilfælde kan afhælpes:

– For nogle er det et spørgsmål om at styrke bækkenbunden eller ændre væske- og/eller vandladningsvaner, for andre vil medicinsk behandling eller operation være løsningen. Hvilken form for behandling, der passer til den enkelte, afhænger af, hvilken form for inkontinens, man lider af, forklarer Susanne Axelsen, gynækolog og formand for Kontinensforeningen.

Læs også: Stressinkontinens og Tranginkontinens

Tre trin

Kontinensforeningen foreslår tre trin til at slå en streg over inkontinens: Udfyld et vandladningsskema, betil tid hos lægen og aftal derefter med lægen, hvilken behandling der skal til.

Også mellem børn og forældre kan inkotinens være et tabu og svært at tale om. Det kan du læse mere om på Netdoktors side om børn og inkontinens.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Kontinensforeningen og Nordisk Inkontinensrapport 2011-2012.

Sidst opdateret: 28.08.2018

Annonce