Annonce

Ny undersøgelse: Nattetisseri ødelægger mange danskeres hverdag

Hver anden dansker over 50 år vågner om natten, fordi de skal op og tisse. De lider af såkaldt nykturi, og det har store konsekvenser for deres liv og hverdag, viser en ny undersøgelse fra Netdoktor.

Knapt 2000 danskere, som skal op og tisse om natten, har deltaget i Netdoktors spørgeskemaundersøgelse om nykturi, bedre kendt som nattetisseri. 45 procent af de adspurgte svarer, at nattetisseriet påvirker deres livskvalitet negativt.

Går ud over nattesøvnen

Nykturi afbryder nattesøvnen, og det kan blandt andet føre til træthed, irritabilitet og koncentrationsbesvær. Faktisk svarer 61 procent af deltagerne, at de bliver trætte om dagen, og en tredjedel oplever, at præstation på arbejdet forringes.

Læs om Ejner, som har nykturi: Jeg bliver halvtræt og pirrelig på arbejdet

Påvirker det sociale liv

Blandt dem, der har svaret ja til, at nattetisseri påvirker deres livskvalitet negativt, svarer hver tredje, de afstår fra aktiviteter, som de ellers gerne ville tage del i. Mere end hver fjerde fravælger at tage på rejser på grund af nykturien.

Læs flere resultater fra Netdoktors undersøgelse her

Få mere viden om nykturi

Spørgeskemaundersøgelsen er en del af Netdoktors oplysningskampagne om nykturi. Du kan læse meget mere om nykturi på HarDuNykturi.dk, hvor du også stadig har mulighed for at svare på spørgeskema om nykturi.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Netdoktor.dk og HarDuNykturi.dk

Sidst opdateret: 15.12.2017

Annonce