Annonce

Nyt stof bekæmper resistente bakterier


Resistente bakterier, som ikke kan bekæmpes med antibiotika, udgør en sundhedsfare. Ny opdagelse kan hjælpe antibiotika til at virke igen.

Læs også: Hvad er antibiotika?

Våbenkapløb

Bakterier kan udvikle resistens overfor antibiotika, således at de kan overleve en antibiotikakur. På den måde kan bakterierne være utroligt svære at komme til livs, hvilket udgør en reel sundhedsfare. For at imødekomme resistensen, må forskere udvikle nye typer af antibiotika.

To norske forskere har nu et trumfkort i krigen mod resistente bakterier. De har designet en gruppe molekyler, som bakterierne ikke kan genkende og derved ikke beskytte sig imod. Molekylerne forstyrrer zink-balancen inde i bakterierne og gør dem på den måde ude af stand til at bekæmpe antibiotika.

Det er muligt, at bakterier også vil udvikle resistens overfor det nye middel, men forskerne vurderer, at det vil tage meget længere tid end med almindelig antibiotika.

Læs også: Bakterier og virus

Mere testning nødvendig

Før midlet kan tages i brug skal der yderligere testning til. Blandt andet skal forskerne finde frem til den rette dosis, da for stor dosis også vil forstyrre zinkbalancen i kroppens egne celler.


FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!


Kilde: Forskningsmagasinet Apollon

Sidst opdateret: 31.08.2016

Annonce