Annonce

Flere tilmelder sig rygestop under corona-krisen

Coronavirussen angriber lungerne, og derfor er rygerlunger særligt sårbare i denne tid. Læs her hvordan du kan blive røgfri under corona-krisen.

Priserne for en pakke cigaretter steg den 1. april 2020 til 55 kr. i gennemsnit. Stigningen sker i en tid, hvor verden står over for en pandemi, der blandt andet rammer lungerne, et organ der i forvejen er særligt udsat blandt rygere.

COVID-19 pandemien, som coronavirussen også bliver kaldt, har gjort, at det danske samfund mere eller mindre er blevet lukket ned. Den midlertidig lukning er også gået ud over kommunerne, som har valgt at sætte rygestopholdene på pause.

Det har fået flere rygere til at tilmelde sig et digitalt rygestopforløb. E-kvit hedder forløbet, og tilmeldingerne til dette forløb er steget med næsten 70 procent i løbet af de seneste tre måneder. Det svarer til, at 10.000 personer har tilmeldt sig forløbet i 2020, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

Læs også: Rygestop: Sådan kommer du igang

“Prisstigningen betyder mest”

Om det er prisstigningen eller den livstruende virus, der har fået flere rygere til at tilmelde sig et rygestopforløb, vides ikke med sikkerhed.

Chefen for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse Niels Them Kjær vurderer dog, at prisstigningen spiller en særlig rolle. - Jeg tror, at prisstigningerne betyder mest. Stigningen i tilmeldinger på e-kvit steg markant allerede før, corona ændrede vores hverdag. Men det kan godt være, at corona har givet stigningen et ekstra nøk opad på det sidste, fordi flere vil styrke deres immunforsvar og lunger for at være bedre rustet, hvis de skulle få Covid-19, siger Niels Them Kjær.

Læs også: Coronasymptomer

Hjælp til rygestop

Er du ryger, og ønsker du hjælp og vejledning til at gennemføre et rygestop under corona-krisen? Så kan du søge råd og vejledning hos Netdoktors digitale rygestopprogram Kvit.dk, som du kan tilmelde dig her.

Alle kan stoppe

Alle, der har prøvet at stoppe med at ryge, ved, at det er frygteligt svært. Men det KAN lade sig gøre for alle - også for dig, fastslår rygestopinstruktør Maj-Britt Bjerre Koch i denne video:

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Sidst opdateret: 03.04.2020

Annonce