Sponsoreret af Novartis
Så kan du have HS (Hidrosadenitis Suppurativa), som der findes behandling for.
Du kan til enhver tid afmelde vores udsendelser ved at klikke på et link, der findes i alle udsendelser. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik.
Har du hørt om fænomenet søvnparalyse? Eller er du en af de 5-20 procent, der har prøvet at vågne med søvnparalyse? Læs med her, og bliv klogere på tilstanden.
Har du også nætter, hvor du ikke kan falde i søvn? Her får du fem gode råd til at hjælpe nattesøvnen godt på vej.
Har du problemer med sure opstød, snorken eller nakke- og skuldersmerter? Det kan skyldes din sovestilling. Læs om de bedste sovestillinger her.
CCHS kaldtes tidligere Ondines Curse og er en sjælden arvelig sygdom, der især ses hos spædbørn og mindre børn. Vejrtrækningen stopper eller bliver mangelfuld under søvn.
Hvis du ofte stirrer på uret og venter på at falde i søvn, kan du prøve dig med en ny metode, som efter sigende kan få dig til at sove på ingen tid.
Søvnløshed er et almen kendt problem hos mange danskere, og nogle vælger at hjælpe søvnen på vej med sovemedicin. Et nyt dansk studie afslører imidlertid en sammenhæng mellem sovemedicin og overdødelighed.
Lysbehandling kan bruges ved visse søvnlidelser, og vinterdepressioner samt andre depressioner. Lysbehandling går ud på at man får lys via en lyskilde, som svarer til lysstyrken på en letskyet dage (10.000 lux). Man kan derved påvirke søvnrytmen og/ eller humøret.
Mange tror, at man skal sove dybt hele natten for at få en god nats søvn, men det skal man ikke. Det er helt normalt – og faktisk også optimalt – at vågne lidt op og vende sig flere gange i løbet af natten. Det er også helt normalt at lave små ryk og bevægelser og snakk...
Vi sover en stor del af livet. Som spædbørn er det stort set hele døgnet. Unge mennesker skal helst have otte - ni timers søvn hver nat. Voksne kan klare sig med syv - otte timer eller mindre. Og mange ældre klarer sig med endnu mindre - fem-seks timer måske.
Vidste du, at Netdoktor har et stort udvalg af online magasiner om sygdom og sundhed. Du kan blandt andet blive klogere på ADHD, svær overvægt og CLL. Se udvalget her. »
Netdoktor laver nyhedsbreve både til dig, der er syg, dig der er pårørende og dig, der bare er interesseret i sundhed og sygdom. Se udvalget og tilmeld dig her. »
Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.