Annonce

Sæsonen for birkepollen er i gang

Hvis dine øjne klør, og din næse er begyndt at løbe, så kan det hænge sammen med, at sæsonen for birkepollen er godt i gang. Der er risiko for, at sæsonen bliver værre end sidste år, men der er heldigvis også nogle gode råd at hente.

Forårets og sommerens komme går for mange mennesker hånd i hånd med snottede næser og kløende øjne. For når vejret bliver varmere, og træerne springer ud, begynder pollensæsonen også.. Lige nu er det birkepollen, der driller de danske allergikere, og desværre er der risiko for en birkepollensæson, der bliver værre end sidste år.

Netdoktors pollen-kalender

Læs også: Kend din pollensæson

Birkens cyklus giver værre sæson i år

Hvis du er en af dem, der er ramt af allergi overfor birkepollen, så er der desværre ikke opløftende nyt fra Astma-Allergi Danmark:

- Sidste år så vi en markant lavere mængde pollen fra birketræer, end vi er vant til. Men da vi ofte ser en to-årig cyklus for birkepollen, hvor der efter en sæson med lavere mængder følger en sæson med højere mængder pollen, kan sæsonen altså byde på høje tal, forklarer Mathilde Kloster, der er biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark, i en pressemeddelelse.

Selvom der er risiko for en kraftig sæson, så er der også gode nyheder, hvis du lider af birkepollenallergi. For selvom birkepollen ofte er den mest intense pollentype, så har den også en kortere sæson, der ofte varer mellem en og halvanden måned, hvor den begynder i april og ender i slutningen af maj.

Læs også: Når næsen løber af allergi og høfeber

Gode råd til dig der lider af pollenallergi

Hvis du er ramt af pollenallergi, så er der en række råd, der er gode at følge, hvis du gerne vil mindske generne ved din allergi:

  • Luft kun ud om morgenen eller aftenen og hold ellers døre og vinduer lukkede i dagtimerne
  • Undlad at tørre vasketøj udendørs i perioder med pollen
  • Anvend solbriller, når du færdes udendørs
  • Undgå udendørs motion midt på dagen
  • Skyl dit hår inden du skal sove, hvis du har været meget ude
  • Start på din medicin, så snart ”din” pollen dukker op, og fortsæt eventuelt med fast medicin, der er valgt i samråd med din læge, indtil sæsonen er ovre.

Se en oversigt over Netdoktors nyhedsbreve og tilmeld dig her


Kilder: astma-allergi.dk og Netdoktors egen artikel om gode råd mod pollenallergi

Sidst opdateret: 03.05.2023

Annonce