Annonce

Smitten med corona er faldende

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at coronasmitten er faldet med næsten en fjerdedel i løbet af vinterferien.

Hvis man går og glæder sig til, at corona ikke fylder så meget i samfundet, så er der gode nyheder. Den nyeste rapport fra Statens Serum Institut, der viser den ugentlige udvikling i coronatilfælde, viser, at antallet af smittede med corona faldt med næsten en fjerdedel fra uge 6 til uge 7. Tidligere har tallet været støt stigende, så det tyder på, at epidemien er ved at stilne af.

De nye tal viser, at smitten både er faldende i hele landet og i alle aldersgrupper, kun undtaget gruppen af ældre på 70+. Smitten er stadig højest blandt de voksne, hvor de 25-29-årige ligger i top efterfulgt af de 30-39-årige.

Skyldes faldet vinterferien?

På grund af skolernes vinterferie er der nogle usikkerheder i tallene, fordi færre er blevet testet i uge 7. Rebecca Legarth, der er afdelingslæge ved Statens Serum Institut, mener dog, at tallene tyder på et reelt smittefald.

- Testaktiviteten er gået ned i vinterferien, men på trods af nedgangen i testaktivitet ser vi ikke, at positivprocenten stiger. Samtidigt ser vi et fald i antallet af smittetilfælde, og det peger i retning af at smitten kan være aftagende, siger hun.

Den konklusion underbygges af analyser af spildevandet rundt omkring i landet. Bortset fra i Region Hovedstaden er koncentrationen af coronavirus i spildevandet over hele landet nemlig nået en stilstand, hvilket kan tyde på, at smitten enten er stabil eller på vej i en nedadgående retning.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: ssi.dk

Sidst opdateret: 03.03.2022

Annonce