Annonce

Spiser du gluten-frit uden grund?


Måske du selv har forsøgt dig med en glutenfri diæt og oplevet, at du fik mere ro i maven? Det kan dog skyldes meget andet, end at du ikke kan tåle gluten.

Glutenfri kost kan ændre dårlige madvaner

Et skift til en glutenfri diæt vil ofte betyde, at man må fravælge mange færdiglavede madvarer, f.eks takeaway, kage og snacks. Det tvinger mange til i højere grad at lave deres mad fra bunden og hjælper til at give et øget fokus på kosten generelt. På den måde bliver der ryddet ud i dårlige kostvaner, og de nye, sundere vaner, som træder i stedet, kan have positiv effekt på blandt andet fordøjelsen og energiniveauet.

Læs også: Glutenintolerance (Cøliaki)

Test fastslår, om du kan tåle gluten

Så selvom det er oplagt at tænke, at den glutenfri diæt skulle have hjulpet mod maverumlen og oppustethed, er det altså ikke nødvendigvis sådan.

En glutenfri diæt kan både være omstændelig og dyr, og derfor er det en god idé at blive testet, hvis du har mistanke om, at du lider af gluten-intolerance. Testning består oftest af en blodprøve og en mave-kikkertundersøgelse. Din egen læge kan henvise dig til testning, hvis der er mistanke om glutenintolerance.

Få flere nyheder om sundhed her


Kilde: Sciencealert

Sidst opdateret: 27.09.2016

Annonce