Annonce

Sundhedskortet bliver en til app

Nu kan du komme til lægen og på sygehuset kun med mobilen i hånden. Dit gule sygesikringsbevis kan nemlig nu erstattes af den nye app “Sundhedskortet”.

Du kan efterhånden både betale regninger, klare indkøb og bestille mad fra telefonen. Nu kan du tilføje et ekstra punkt til listen over ting, der kan klares fra din smartphone. Dit klassiske gule sygesikringsbevis bliver nemlig nu tilgængeligt som app.

Den nye app hedder “Sundhedskortet” og kan downloades fra 1. juni til både Iphone- og Android-telefoner. Den nye app skal gøre sundhedskortet nemmere tilgængeligt. Særligt for børnefamilier, der tit har flere sundhedskort at holde styr på, skal appen være en hjælp. Du kan nemlig se dine børns kort i appen frem til de fylder 15 år.

- (...) Sundhedskort-appen er et frivilligt tilbud, som jeg tror, at mange danskere vil tage til sig, og især børnefamilier vil glæde sig over også at kunne se børnenes sundhedskort i appen, siger finansminister Nikolaj Wammen i en pressemeddelelse.

For at få fat i det digitale sundhedskort skal du være dansk statsborger, være i sikringsgruppe 1 eller 2 og have et NemID.

Læs også: Coronapas: Sådan fungerer det

Appens funktioner

Appen er en frivillig løsning, så er man mere tryg ved at bruge det analoge sundhedskort, så er der altså ikke noget til hinder for det.

Udover at være adgangsbillet til dit lokale lægehus, så har appen også en række andre funktioner, som kan være behjælpelige. For eksempel bliver dine oplysninger automatisk opdateret i appen, hvis du for eksempel skifter læge eller flytter. Du skal altså ikke selv bestille et nyt kort, som det er tilfældet lige nu.

Derudover fremgår din læges telefonnummer af appen, så du med et enkelt klik kan ringe ned og bestille en tid eller få svar på en prøve. Appen er også bedre sikret mod misbrug, fordi du kan spærre det via borger.dk, hvis du mister din telefon.

Læs også: Ældre og it - lysten skal drive værket

Behold det gule kort lidt endnu

Sundhedsministeriet oplyser, at der lige nu er tale om en overgangsperiode. Af den grund understreger de, at det er vigtigt, at man beholder sit gule kort lidt endnu. Man kan nemlig godt risikere, at nogle steder ikke er helt parate til den nye app endnu. Der kan for eksempel være nogen, der ikke har en scanner, der kan aflæse mobilskærme.

Det er dog meningen, at du i fremtiden skal have mulighed for at vælge mellem det fysiske kort og appen.

Det nye digitale sundhedskort lanceres præcis 50 år efter, at det blev besluttet, at alle danskere skulle have et sygesikringsbevis.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundheds- og ældreministeriet

Sidst opdateret: 01.06.2021

Annonce