Annonce

3 myter om kvinders underliv

Hvordan ser kønslæberne ud, findes der et G-punkt, og springer mødommen virkelig under sex? Vi sætter fokus på kvindekroppen og gør dig klogere på tre myter om kvinders underliv.

Den 8. marts er det Kvindernes Internationale Kampdag. På trods af en øget opmærksomhed på kvinders krop og seksualitet de seneste år er der stadig mange udbredte myter og misforståelser om kvindekroppen og måske især kvinders underliv. Derfor får du her svar på tre myter om kvinders underliv.

Sprænger mødommen under sex?

Det er en sejlivet myte, at kvinder har en mødom eller jomfruhinde, der sprænges, første gang en kvinde har sex. Det er ikke rigtigt, men piger og kvinder har en tynd og elastisk slimhindefold, der sidder ved indgangen til skeden. Den kaldes også for en kønskrans. Den er dog så elastisk, at den ikke så nemt går i stykker, og faktisk kan de fleste have den hele livet. Derfor er det heller ikke alle kvinder, der oplever at bløde, første gang de har sex.

Findes G-punktet?

Der har været meget snak om, at kvinder har et G-punkt, der er særligt godt at stimulere. G-punktet er opkaldt efter en tysk-amerikansk gynækolog, der mente, at G-punktet sad et specielt sted på forvæggen af skeden. Der findes dog ikke et bestemt punkt, men der er mange nerveender på forvæggen af skeden, som kan være ekstra følsomme.

Hvordan ser kønslæberne ud?

Kvinder har både ydre og indre kønslæber, som har til opgave at beskytte skedeåbningen og urinrøret. Der findes ikke en bestemt måde som kønslæberne ser ud på, hverken de ydre eller indre, men de er forskellige fra person til person. Når piger kommer i puberteten ændres kønslæberne, der kommer for eksempel ofte hår på de ydre kønslæber, mens de indre kønslæber kan vokse og blive mere synlige. Er du nysgerrig på, hvor forskellige kønslæberne kan være, så kan du se billeder på kussomat.dk.

Få flere nyheder om sundhed og sygdom i Netdoktors nyhedsbreve. Se en oversigt over Netdoktors nyhedsbreve og tilmeld dig her


Kilder: sexliniens artikler om kønslæber og mødom, Netdoktors egen artikel om: Kvindens seksualitet og orgasme

Sidst opdateret: 03.08.2023

Annonce