Annonce

Corona: Uvaccinerede bliver oftere kritisk syge

Selvom størstedelen af danskerne er vaccineret mod corona, så udgør uvaccinerede patienter halvdelen af de indlagte på landets intensivafdelinger. Det viser en ny rapport.

I en ny rapport - Dansk Intensiv COVID-19 rapport - har læger gransket tallene for indlæggelser på intensivafdelingerne i november og december 2021. I alt blev 329 patienter indlagt i den periode.

Læs også: Ny tabletbehandling til folk i risikogruppe

Mange uvaccinerede indlægges på intensiv afdeling

På trods af at ganske få danskere har valgt at takke nej til vaccinen, så udgjorde de uvaccinerede patienter halvdelen af indlæggelserne på intensivafdelingerne.

Derudover viste tallene også, at de uvaccinerede indlagte på intensivafdelingerne generelt havde færre kroniske sygdomme end de vaccinerede indlagte, ligesom de også var en hel del yngre. Gennemsnitsalderen for uvaccinerede indlagte på intensivafdelingerne var således 56 år, mens gennemsnitsalderen for de vaccinerede var 73 år.

Der var næsten ingen patienter, som blev indlagt efter tredje stik i november eller december. Det tredje stik var dog ikke så udbredt i befolkningen i perioden, så det kan være en del af forklaringen.

Op mod 80 procent af den danske befolkning har takket ja til minimum to doser coronavaccine. Vaccinen mindsker risikoen for at blive smittet, ligesom den mindsker risikoen for at blive alvorligt syg, hvis man alligevel skulle blive smittet.

Du kan bestille tid til coronavaccinen her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Rapporten Dansk Intensiv Covid-19 Rapport

Sidst opdateret: 17.01.2021

Annonce