Annonce

"Virker" eller "bivirker" din medicin?

Giver din medicin bivirkninger? Så læs med her! For uanset om bivirkningerne generer dig i høj eller mindre grad, er det vigtigt at dele dem, så Lægemiddelstyrelsen kan give et retvisende billede af medicinen.

Den medicin, du tager, påvirker processerne i kroppen. Og selvom indlægssedlen, der følger med din medicin, fortæller om både de almindelig og sjældne bivirkninger, er det kun de kendte bivirkninger, der står beskrevet.

Læs mere om medicin her

Derfor kan det godt være, at du oplever symptomer, som slet ikke står beskrevet i indlægssedlen, og som hverken du eller din læge derfor forbinder med den medicin, du tager.

Alle (bi)virkninger er vigtige

Uanset om de bivirkninger, du oplever, står beskrevet som bivirkninger eller ej, er det vigtigt, at du og din læge sørger for at indrapportere dem. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå man kan skabe et samlet og retvisende billede af medicinens ønskede og uønskede virkninger.

Læs også: Kender du alle p-pillens bivirkninger?

Sådan deler du dine bivirkninger

Du kan indrapportere dine bivirkninger på meldenbivirkning.dk eller ved at kontakte din praktiserende læge og lade ham eller hende gøre det for dig.

Læs ugens udvalgte nyheder om sundhed herKilde: Giftforeningen

Sidst opdateret: 04.03.2016

Annonce