Annonce

Zika-virus måske også skadeligt for voksnes hjerne


Amerikanske forskere har med forsøg på mus vist, at Zika-virus ikke kun kan være skadeligt for hjernen hos et ufødt barn, men også hos voksne.

Læs også: Hvad er Zika-virus?

Zika-virusset har været frygtet, fordi det kan påvirke udviklingen af et ufødt barns hjerne med hjerneskade og abnormt lille kranie til følge. Et nyt studie har nu vist, at virusset muligvis også kan skade hjernen hos voksne.

I studiet testede forskerne effekten af Zika-virus på hjernen af voksne mus. I forsøgene skadede virusset en bestemt slags celler, som sikrer fornyelsen af hjerneceller i to områder af hjernen, som også findes hos mennesker.

Læs også: Tættere på vaccine mod Zika-virus

Forskerne understreger dog, at man endnu ikke kan vide, om Zika-virus også er skadeligt for menneske-hjernen, da effekten indtil videre kun er fundet på mus.

Til dig, der har været, eller skal ud at rejse:


  • Gravide bør ifølge Verdenssundheds-organisationen, WHO og Sundhedsstyrelsen i Danmark ikke unødigt rejse til de lande, hvor der findes Zika-virus smitte.

  • Du kan finde opdaterede geografiske oplysninger om udbredelsen af Zika-virus på Statens Seruminstituts, CDC's samt WHO's hjemmesider.

  • Gravide, som har været ude at rejse i disse områder af verden, opfordres man til at blive testet og undersøgt på en gynækologisk afdeling.

  • Mænd, der har været på disse steder, rådes til at bruge kondom de første seks måneder efter hjemkomst, da virusset kan overføres ved seksuel kontakt.


    FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!


Kilder: Medwatch og Cell, Stem Cell

Sidst opdateret: 22.08.2016

Annonce