Loppebid

Hvad er loppebid?

Et loppebid er et kløende udslæt efter bid fra en loppe. 90 procent af loppebiddene skyldes fuglelopper, og resten af biddene andre former for dyrelopper såsom kattelopper, egernlopper og pindsvinelopper.

Selvom loppebid er generende, er der heldigvis ingen kendte sygdomme, der overføres via loppebid.

Hvorfor får man loppebid?

Fuglelopper er meget almindelige og findes blandt andet i fugleredder og fuglekasser, under tagsten og i væggen. De sover vinteren over og vågner i løbet af foråret, når vejret bliver varmt. Herefter springer de på en vært.

Selvom fuglelopper foretrækker fugle, kan de også hoppe på andre dyr eller mennesker. Fuglelopperne kommer ofte ind i huset gennem et åbent vindue, eller ved at katte og hunde får lopperne på sig.

Hvordan ser et loppebid ud?

Loppebid, ligegyldig hvilket dyr de kommer fra, viser sig som kløende knopper, ofte flere knopper på en række. Det er især ved buksekanten og sokkekanten, at lopperne bider.

Derudover bliver man ofte ramt mellem april og juni, da lopperne her vågner fra vinteren.

Hvordan behandler man loppebid?

Selve loppebiddet behandler man sjældent, men derimod er det vigtigt at fjerne loppernes bo, så man ikke bliver bidt igen og igen.

Da fuglelopper ofte bor i fugleredder, skal gamle ubeboede redder findes og fjernes. Derefter skal man spraye med insektmiddel på stedet. Fuglekasser skal man ligeledes rengøre og spraye med insektmiddel.

Fuglelopper kan kun leve i få uger indendørs og formerer sig ikke, men det er en god idé at støvsuge og ryste sengetøj grundigt. Såfremt man slem kløe efter loppebid, kan det hjælpe at spise antihistaminer eller smøre med steroidcreme eller – salve.

Læs mere

Sidst opdateret: 16.02.2016