Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Før du går i gang med dit vægttab


Opdateret: 8. November 2010

For at drømmen og ønsket om en livsstilsændring kan føres ud i livet, er der mange ting, som skal falde på plads. Vi har alle i vores hverdag ting, som vi drømmer om at få gjort, men ofte er der en hel bunke af opgaver, som vi mener er vigtigere. Vi bruger hele tiden begrundelsen, at vi ikke har tid. Men tit er det os selv, som står i vejen, da vi godt ved, at nye beslutninger kræver mod, tid og handling, og at vi er bange for, at de nye tiltag vil gå i vasken efter kort tid.

Beslutningen

Er du nået så langt, at du er sikker på, at kostomlægning og vægttab er sagen, er det første skridt i den retning den psykiske forberedelse. Når du er begyndt at nærme dig beslutningen, er det vigtigt, at du også ser ind i dig selv, om du er parat til at føre ændringer ud i livet. Du skal være helt sikker, inden du går i gang. Det næste skridt er at se på din hverdag. Er der overhovedet tid og plads til at ændre noget? Du skal psykisk føle dig i balance, da opgaven i meget lang tid vil kræve overskud. Du skal også sikre dig, at din familie og kæreste er med på ideen og støtter op. Når dette er på plads, kan du stille og roligt gå i gang med planlægningen.

Forberedelse

Inden du går i gang, kan der være mange overvejelser. Hvor mange skal inddrages – er det hele familien? Eller er det vennerne? Der skal også overvejes, om arbejdspladsen skal involveres – om du skal til at have madpakke med etc. Da det tager lidt længere tid at lave mad – især i starten, er det også værd at overveje, hvordan dette håndteres, og om der skal være flere til at lave mad og købe ind.

Plan, adfærdsændring og handling

Når beslutningen er taget, må du i gang med at se på dine daglige vaner. Det kan være en god ide i første omgang at bruge en uge på dagligt at skrive ned, hvad du spiser og drikker – og på hvilke tidspunkter. Det vil ofte give et godt overblik. Når du er nået dertil, begynder det at kræve adfærdsændring og handling.

Kan du stå distancen?

I starten er det ofte ikke noget problem at ændre adfærd og handling. Da er de nye vaner sjove, og du kan mærke på din krop, at det er godt. Det er efter de første uger, at de nye ændringer skal stå sin prøve – om du virkelig er i stand til at ændre dine vaner i det lange løb.

Se flere artikler om mad og gode slankeråd


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons