Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Depression

Unge & Sorg


Opdateret: 24. Maj 2004

Ubearbejdet sorg giver ar på sjælen

”Tiden læger alle sår”, siger man. Men det er langt fra altid, at den gør det af sig selv.

Mister man som ung sin far eller mor, eller er én af dem alvorligt syg, kan man ikke regne med, at sorgen bare forsvinder af sig selv med tiden. Prøver man alligevel, vil den måske efterlade så store ar, at ens voksenliv konstant påvirkes af det. Derfor er det vigtigt at bearbejde sorgen.

Brug for hjælp

I Danmark findes der omkring 45.000 unge mellem 16 og 28 år, som har mistet én eller begge forældre. Man kan reagere meget forskelligt, når man er i sorg, og for mange er det vigtigt med et sted, hvor man kan fortælle om sine mange – og ofte forvirrende og triste – følelser og tanker.

Når man er ung, er det sjældent, at ens nærmeste venner og dem i omgangskredsen selv har prøvet at miste eller leve med en alvorligt syg forælder. Derfor kan det være svært for dem helt at forstå og sætte sig ind i, hvordan den sørgende har det. Mange oplever også, at det er svært at tale med familien, og derfor kan man ofte komme til at føle sig meget alene med sin sorg. Her kan Linien Unge & Sorg være en stor hjælp.

Hvad er Linien Unge & Sorg?

Linien Unge & Sorg er et tilbud til unge mellem 16 og 28 år, der har en far eller mor, der er alvorligt fysisk syg eller død inden for de seneste år – hvad enten det skyldes sygdom, selvmord eller en ulykke.

Man kan ringe til Linien og få en snak med unge, der selv har mistet og derfor ved, hvordan det er at have en far eller mor, som er alvorligt syg eller død. Pårørende til sørgende er også velkomne til at ringe.

Linien er åben mandag til torsdag fra kl. 17 til 21 på telefonnummer 70 209 903.

Hvad kan man bruge Linien til?

Unge & Sorg

Rådgivning i København

Østerbrogade 27, 1.

2100 København Ø,

Tlf.: 35 42 43 00

us@ungeogsorg.dk

Når man har mistet sin far eller mor, eller én af dem er alvorligt syge, kan sorgen virke uoverskuelig og fylde hele ens liv. I sådan en situation kan det give lidt håb og fortrøstning at tale med én, der har været i samme situation og forstår, præcis hvordan man har det.

Det kan være rart at lette sit hjerte til én, der kender til de mange tanker og følelser, som sorgen kan bringe med sig: fortvivlelse, ensomhed, dårlig samvittighed, skyld, vrede, lettelse osv. Det er ikke ualmindeligt at opleve, at sorgen føles mindre i en periode, når man deler den med andre.

Man kan have mange spørgsmål og tanker – for eksempel om man nogensinde bliver glad igen og får et almindeligt liv. Det kan være rart at tale med én, der kender til disse tanker og er et bevis på, at det er muligt at komme videre og få et normalt liv igen.

Andre tilbud i Unge & Sorg

På hjemmesiden www.ungeogsorg.dk kan du læse mere om Rådgivningen Unge & Sorg og dens tilbud.

Her finder du blandt andet ’Brevkassen’, som giver dig mulighed for at skrive til de frivillige på alle tider af døgnet. Ligesom Linien er ’Brevkassen’ anonym, og du kan skrive om præcis det, du har behov for.

Unge & Sorg har også professionelle behandlere, som tilbyder individuel rådgivning, terapi samt gruppeterapi for forskellige grupper. Du kan ringe til dem dagligt på telefon 35 42 43 00. Det er også muligt at deltage i en grupper ledet af frivillige unge, der har mistet en forælder.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons