Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Annoncørbetalt indhold | Rygestop

Time for time: Hvad sker der med din krop, når du holder op med at ryge

Alle ved, at rygning skader helbredet, men ikke alle ved præcis, hvad der sker med kroppen, når man lægger cigaretterne på hylden. Her kan du se, hvad der sker med din krop - time for time.Et rygestop er en investering i dit helbred. Men da du ikke altid kan se, hvordan kroppen fysisk restituerer sig, er det kun få af os, der ved, hvad der reelt sker - og at det har en positiv virkning allerede efter blot 20 minutter. Herunder kan du se, hvordan kroppen reparerer sig selv, time for time.

20 MINUTTER: Pulsens hastighed vender tilbage til normal.

8 TIMER: Iltniveauet i blodet vender tilbage til normal og mængden af nikotin og kulilte falder.

24 TIMER: Kulilten er helt forsvundet fra kroppen og slim og andre rester fra rygning begynder at forsvinde fra lungerne.

48 TIMER: Nu er der ikke længere nikotin i kroppen. Både smags- og lugtesansen er blevet bedre.

72 TIMER: Vejrtrækningen bliver langsomt lettere. Bronkierne begynder at slappe af, og dit energiniveau stiger.

2-12 UGER: Blodomløbet forbedres, hvilket gør det lettere at gå og løbe.

1 ÅR: Risikoen for hjertesygdomme er halveret sammenlignet med en ryger.

10 ÅR: Risikoen for lungekræft er halveret sammenlignet med en ryger.

15 ÅR: Risikoen ved et hjerteanfald er den samme som personer, der aldrig har røget.

At holde op med at ryge er noget af det mest fantastiske, du kan gøre, men det er også noget af det sværeste. Vidste du, at du kan fordoble dine chancer for at holde op med at ryge, hvis du udover din viljestyrke også bruger et nikotinprodukt?

Nikotinprodukter hjælper med at reducere abstinenser og trangen til at ryge ved at tilføre kroppen nikotin. Du ved måske, at nikotinprodukter indeholder en lavere mængde nikotin end cigaretter, men vidste du også, at nikotinen optages i kroppen på en langsommere og mere kontrolleret måde? Derfor er risikoen for at blive afhængig af nikotinprodukter lavere, end hvis du ryger cigaretter eller bruger andre tobaksprodukter. NICORETTE® kan hjælpe dig med at håndtere abstinenserne, så du kan koncentrere dig om at opleve fordelene ved at holde op med at ryge.

Klik her for at finde en plan der kan hjælpe dig med at stoppe for altid.

Klik her for at finde det produkt, der passer til dig

Læs altid vejledningen. For mere information: www.nicorette.dk

 

Nicorette® bruges til beh. af tobaksafhængighed gn. lindring af nikotintrang og abstinenssymptomer. Anbefalet brug max. 6-12 måneder. Må ikke bruges ved overfølsomhed overfor indholdsstofferne. Bør bruges med forsigtighed af personer med sukkersyge, tandprotese (tyggegummi), sensitiv/betændt hud/eksem (plaster). Nikotindoser, som en voksen ryger tolererer, kan give forgiftningssymptomer eller være dødelig hos små børn. Bør ikke bruges af gravide/ammende uden lægens anbefaling eller til børn under 15 år. Risikoen bør dog afvejes over for fortsat rygning. Bivirkninger: Nældefeber, hævelse af ansigt, tuge eller svælg, vejrtrækningsbesvær, besvær med at synke, Kvalme, ømhed og irritation i mund/hals eller tunge, ændringer i smagssansen, kulde, varme, snurrende, prikkende fornemmelse i huden, træthed, opkastning, diarré, hovedpine, hoste, hikke. De fleste forekommer i løbet af de første 3-4 uger af behandlingen. Mundsår kan forekomme efter rygeophøret. Svimmelhed, hovedpine, søvnløshed, vrede, angst og rastløshed kan skyldes rygeophøret. Tyggegummiet kan i sjældne tilfælde beskadige tandproteser. Ved for hurtig tygning kan der forekomme irritation i halsen, svimmelhed, utilpashed, hikke, flatulens og mave-gener.

Sugetablet-, mundspray- og inhalatorbrugere kan få hoste og irritation i mundhule og hals de første dage, og i løbet af de første 2 dage kan næsespraybrugere opleve næseblod, løbende næse, vand i øjnene og hoste. Hyppighed og sværhedsgrad klinger af ved fortsat brug. For mere information: Tyggegummi, Plaster, Mundspray, Sugetablet Inhaler, Microtab Næsespray.

Læs indlægssedlen for yderligere oplysninger på www.indlaegsseddel.dk. og klik på nedenstående links for at læse mere om de enkelte produkter. McNeil Denmark ApS, tlf. 7020 5212, www.nicorette.dk. Medicinske produktspørgsmål kan rettes til vores medicinske informationsafdeling: med-info-dk@its.jnj.com. Januar 2017.

 


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.