Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Kønssygdomme

Medicin mod kønssygdomme


Opdateret: 21. Januar 2009

Medicin mod kønssygdomme

Kønssygdomme er en samlet betegnelse for mange forskellige sygdomme, der i flere tilfælde behandles ens. En kønssygdom skyldes en seksuelt overført infektion med en bakterie eller en virus. Her kan du læse om midler, der bruges i behandlingen af kønssygdomme.

Det er vigtigt, at både én selv og ens partner bliver behandlet for kønssygdomme, da en ubehandlet kønssygdom kan have store konsekvenser senere i livet.

Bakterie som sygdomsårsag

Nogle kønssygdomme skyldes en bakterie, og her er behandling med antibiotika effektiv. Generelt bruges antibiotika ved klamydia, gonoré og syfillis. Læs om antibiotika her.

Virus som sygdomsårsag

I de tilfælde, hvor det er en virus, der er årsagen til kønssygdommen, kan medicin ikke behandle sygdommen, så man bliver helbredt, men man kan bruge visse typer af medicin, som kan holde sygdommen i ave. Læs om medicin mod virus her.

Lokale midler

Ved visse kønssygdomme kan lokal behandling være tilstrækkelig, og her smører man lægemidlet direkte på det ramte område. Dette gør sig blandt andet gældende for midler mod fnat og kønsvorter. Det bør dog pointeres, at fnat ikke kun smitter ved seksuel kontakt. Læs om lokale midler mod infektioner her.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.