Annonce

Onani og udløsning

Hvordan opleves onani?

Seksuallivet er stadig tilknappet på visse områder trods det, at man i dag stort set kan tale, skrive og fremvise billeder af næsten alt, hvad denne del af menneskets tilværelse rummer. Det gælder for eksempel onani – det at stimulere og røre sig selv i og omkring skridtet og penis, så man giver sig selv seksuel udløsning. Selvom der efterhånden også er blevet mere åbenhed om emner som onani, går man stadig ikke og fortæller alle og enhver om sine seksuelle aktiviteter eller demonstrerer dem i almindelig offentlighed. Det er trods alt stadig privat.

En indbygget blufærdighed og måske et hensyn til andres blufærdighed spiller nok en rolle. Denne blufærdighed blev af magthavere for 100 år siden blandt andet benyttet som middel til undertrykkelse af seksualitet. Og i denne forbindelse blev den brugt til at udråbe onani som synd og fordærv, som i værste fald kunne føre onanisten ud i sindssygdom og legemligt forfald. Kolde afvaskninger, hænderne oven dynen og "tænk på noget andet" var velmente, men helt utilstrækkelige råd for at forhindre piger og drenge i at studere og pille ved sig selv.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvordan onanerer drenge?

Stort set alle drenge - mænd for den sags skyld - har prøvet at onanere en gang, mange gange eller gør det jævnligt. Det er så let at gå til for drengene, når de får rejsning. De lærer på den måde også deres udløsning at kende, som kulminerer med sædafgang. Drenge onanerer alene, to og to eller i større flok. Det er ganske naturligt, uskadeligt og - selv om drenge er sammen om det - har det ikke noget med homoseksualitet at gøre, lige så lidt som man kan blive bøsse af det.

Hvordan onanerer piger?

Piger onanerer nok noget sjældnere, men efterhånden er det også for piger blevet mere almindeligt og acceptabelt - ikke mindst for pigen selv, når lysten melder sig. Piger ved, at deres underliv - skede, kønslæber og klitoris - er naturlige dele af deres krop. De vænner sig til, at det er naturligt og normalt at kigge på sig selv – for eksempel med et spejl placeret mellem benene - eller at røre ved sig selv på brysterne og i skridtet og at stimulere underlivet, så seksuelle fornemmelser stiger og måske når til det højdepunkt af seksuel ophidselse, man kalder udløsning eller orgasme.

Piger onanerer sjældnere sammen eller i flok, formentlig fordi deres seksualitet udvikles på en anden måde end drengenes. Men trangen til udløsning er lige stor hos mænd og kvinder. Lige som mænd kan have glæde ved og behov for at onanere hele livet igennem, er der også mange kvinder, der gør det.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvad er orgasme?

Orgasmen føles som en varm, rytmisk sitrende måske krampeagtig fornemmelse i skridtet. Den kan brede sig ud i hele kroppen, og ende i en varm, dejlig afslappethed. Mens mænds orgasme eller udløsning er temmelig ens fra gang til gang og i hvert fakd kan registeres alene ved sædudtømmelsen som kulminationen, så er kvinders orgasmer ofte meget mere forskellige både fra kvinde til kvinde og fra gang til gang. Det kan derfor være godt at lære sine seksuelle fornemmelser og sine orgasmer at kende.

Er det naturligt at onanere?

Onani er ikke blot en erstatning for seksuelt samvær mellem to mennesker, det er et supplement, som ingen behøver at skamme sig over, selv om det selvfølgelig lige så lidt er noget særligt at prale af. Det er bare naturligt og dejligt for de fleste. Har man lyst til eller brug for at onanere, skal man gøre det. Hvad enten man er dreng eller pige, ung eller gammel. Og har man ikke lyst eller trang, skal man selvfølgelig bare lade være. Begge dele er lige naturligt.

Læs mere om SEKSUALITET

Sidst opdateret: 31.01.2009

Seneste brevkassesvar om Seksualitet

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce