Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Tænder og mund

Sol, sommer og isninger i tænderne

Sommer er for mange lig med iskolde sommerdrinks og isvafler. Men hvordan beskytter man sine tænder mod isninger? Læs med her og få svar.

Offentliggjort: 22. Maj 2023

Sommer er for mange lig med iskolde sommerdrinks og isvafler. Men hvordan beskytter man sine tænder mod isninger? Læs med her og få svar.

25.Så mange procent af den voksne befolkning døjer med isninger i tænderne - en plage, der opstår, når tænderne er overfølsomme og kommer i berøring med varme, kulde, kold luft, søde og sure drikke.

Læs også: Isninger i tænderne

Tre råd til at forebygge isninger i tænderne:

Den rigtige tandbørste

Hvis du vil undgå isninger i tænderne, bør du vælge en blød og ikke for stor tandbørste. Derudover bør du vælge en tandpasta, der indeholder fluor, men som ikke er slibende. Har du følsomme tandhalse kan det være fordelagtigt at benytte sig af en special tandpasta mod netop isninger.

Den rigtige børsteteknik

Din tandlæge kan give dig råd og vejledning til, hvordan du bør børste tænder, så du undgår isninger. En tommelfingerregel er at undgå at børste tænder lige inden, du indtager noget surt, da det vil fjerne den beskyttende hinde på tænderne. Skyl i stedet munden med vand. Børst tænder to gange dagligt.

Undgå sure føde- og drikkevarer

Føde- og drikkevarer som eksempelvis juice, cola, citron, læskedrikke, cider, rødvin og hvidvin er sure, og derfor bør du skære ned på indtaget af disse, hvis du ønsker at forebygge isninger i tænderne. En tommelfingerregel er at undgå at drikke læskedrikke i små sip over lang tid, brug sugerør og drik gerne læskedrikkene i forbindelse med et måltid. Skyl eventuelt efter med vand eller mælk.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilde: Netdoktors artikel: Hvordan behandler man isninger

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons