Annonce

Hvad er hekseskud?

Spørgsmål

Kære Netdoktor.

Jeg havde for nogen måneder siden "et hekseskud" kaldte lægen det. Jeg lavede en forkert bevægelse, og så fik jeg smerter over lænd/venstre side, som gjorde jeg ikke kunne røre mig uden det jog ind i ryggen.

Jeg gik til en massør spiste smertestillende og fortsatte på arbejde, som er sosu-hjælper. For en uge siden bliver jeg træt og får smerter over lænden da jeg sidder ned, og må rejse mig. Jeg har de her lændesmerter, træthed i lænden, irritation, stikken i højre side og jag, trykken.

Føler ikke jeg kan nyse/hoste uden at holde på maven og at det jager, når jeg trækker vejret ned i maven, eller tager en dyb indånding gør det ondt. Jeg kan ikke finde hvile, ikke sove på siden, har pt. konstant stikkende smerter og jag i højreside af lænd opad til og nedad til.

Det hjælper når jeg tager smertestillende, men fjerner ikke smerten helt?

Hvad tænker du?

Mvh. Helle

Pige/kvinde, 54 år, 168 cm, 64 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Helle

"Hekseskud" er jo en betegnelse for pludselige smerter i ryggen, men det siger ikke så meget om hvad det er der udløser smerterne.

Langt oftest er det fuldstændig fredeligt og kan klares med håndkøbssmertestillende og øvelser.

Man skal selvfølgelig altid være opmærksom på om smerterne kunne skyldes en eller form for skade på en discus evt discusprolaps.

Man er altid opmærksom på om der kommer påvirkning af vandladning/afføring eller påvirkning af nerverne til benene.

Når du har de smerter ved hoste/nysen og dyb vejrtrækning kan det godt være p.g.a. muskelømhed. Men jeg synes bestemt det bør medføre at du kontakter din læge igen for en fornyet undersøgelse.

Om du så evt. skal videre til fysioterapeut / kiropraktor eller anden undersøgelse, må din læge kunne afgøre.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 21.10.2018

Annonce