Annonce

Rygsmerter om natten

Spørgsmål

Hej.

Jeg har i 6 uger nu, døjet med ondt i lænden, som os nogle dage stråler ned i lysken og i ballerne. Det er dog værst om natten, hvor jeg vågner op til flere gange pga smerter. Nogle nætter må jeg stå op og gå rundt, fordi det gør så ondt.

Om dagen mærker jeg ikke så meget, mest lidt stivhed og ømhed, så jeg kan sagtens passe mit arbejde. Jeg løber osse 2-3 gange om ugen, og cykler til og fra arbejde ca 10 km om dagen. Jeg har ikke tidligere haft problemer med ryggen, så jeg aner ikke hvad jeg skal stille op. Og jeg er ved at blive vanvittig af ikke at få sovet ordentligt.

Håber I kan hjælpe mig.

Pige/kvinde, 43 år, 170 cm, 71 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Kan godt forstå det generer dig hvis du ikke få sovet.

Lændesmerter med udstråling skal jo få en til at tænke på en mulig discusprolaps.

Men, med det aktivitetsniveau du har, og især når du ikke har problemer med at løbe, samtidig med at de udstrålende smerter kun holder sig til ballerne og lysken, tænker jeg måske mest på at du har et belastningsproblem med din ryg. Eller, har du måske fået ny seng som ikke "passer til dig"

Har du prøvet at lave nogle rygøvelser?

Kunne forestille mig at løb egentlig forværrede dine symptomer. Kunne du prøve at se om pause med løb ville hjælpe lidt?

Bliver det ved, synes jeg du skal tale med din læge om at få en henvisning til en fysioterapeut eller evt. en kiropraktor.

Smerter i lyske-/balleområdet kan principielt også stamme fra hoften, så få også lige undersøgt bevægeligheden i hofterne, hvis du går til lægen

mvh

Hans Gad-Johansen

Speciallæge i ortopædkirirgi

Sidst opdateret: 28.06.2018

Annonce