Annonce

Hvad gør man, når man har en "mikropenis"?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg var i svømmehallen for et par dage siden, sammen med min kæreste og nevø.

Vi havde været i svømmehallen og skulle ud og klædes om. Vi gik i hver vores omklædningsrum. Jeg gik i bad, mens jeg hjalp min lille nevø af bleen. Min nevø er 3 år.

Da jeg havde hjulpet ham fra med bleen, kiggede han meget på min tissemand.

Det skal lige siges at min tissemand er meget lille. Jeg tror det er en "mikro-tissemand". Den er ca. 3 cm slap og 6-8 cm stiv.

Min stod og gloede og begyndte at grine. Derefter kiggede han på sin egen tissemand, og der så jeg, at han havde en større tissemand end mig. Jeg syntes det var mega pinligt, at se en dreng på 3 år, med ble, grine fordi han havde en større tissemand, end hvad jeg havde. Det var virkelig pinligt, at en så lille dreng, havde en større tissemand end mig.

Pludselig råbte han i badet “Han har en lille tissemand” og pegede på min. De andre drenge/mænd kiggede på mig og fniste. Jeg prøvede at skjule min mikro tissemand foran de andre.

Han kiggede op på mig og sagde “Jeg har bare en større tissemand end dig.”

Da vi var færdige, med at være i bad, gik jeg ind, på toilettet for at hjælpe ham ble på. Inden han hoppede op på puslebordet, rørte han hurtigt ved min tissemand og hoppede derefter op på puslebordet. Han spurgte mig også “Skal du ikke have ble på, så du kan gemme din lille tissemand?” og fniste.

Hvad skal jeg gøre, fordi, han har nok fortalt sin mor/min søster, at jeg havde en lille tissemand. Han vil huske det og drille mig med det.

Mvh

En spørger

Dreng/mand, 22 år, 168 cm, 71 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Spørger

Det var dog en elendig situation du blev bragt i, jeg kan bestemt godt forstå din frustration.

Så vidt jeg kan se er der to spørgsmål der skal behandles, det ene handler om hvordan man lærer din nevø at undlade at kommentere dit problem, det andet handler om du har behov for hjælp til at håndtere dit problem.

I forhold til nevøen vil jeg foreslå at du roligt snakker med ham om, at du bliver ked af at han snakker med andre om din tissemand da det er privat og at det generelt ikke er ok at drille nogen med hvordan de ser ud – du kan nok finde eksempler han kan forstå. Havde det handlet om noget andet ville jeg anbefale at du talte med din søster om hans opførsel så hun kunne følge op på det – jeg kan dog godt forstå hvis du ikke synes det er et fedt emne at tage op med din søster.

Generelt er de fleste mænd meget sårbare overfor kritik af deres penis, særligt størrelsen er et følsomt område, mange mænd tror, at den er for lille og har mindreværdskomplekser over det. Der ligger en masse forestillinger om mandighed og hvad en rigtig mand er gemt i den slags forestillinger og de gør sjældent noget godt for den enkelte mand.

Hvis dine mål er korrekte, er det rigtigt at du ligger til den lille side; når du ikke føler dig udstillet som i svømmehallen er det så et problem for dig ? afholder det dig f.eks. fra seksuelle kontakter?

Hvis det er et problem for dig kan du evt få hjælp til at håndtere det hos en sexolog, man kan også overveje om du skal ses på hos lægen mhp om der er en årsag til problemet.

Der kan være forskellige tilstande som underliggende årsag som godt nok ikke ændrer ved størrelsen, men kan betyde noget for andre ting, i enkelte tilfælde er der noget at gøre, f.eks. ved en medfødt variation hvor huden fra pungen nærmest omslutter penis og gemmer den, eller ved betydelig overvægt der kan får penis til at fremstå gemt (man skal ikke tro på internettets gyldne løfter om penisforstørrelser).

Vh

Nanna franck

urolog

Sidst opdateret: 15.07.2019

Annonce