Annonce

Mine testikler er ikke i pungen længere?

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Jeg er en dreng på 15 år, der har manglet min testikler i et års tid. Jeg kan ikke trykke dem ned i pungen og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg syntes det er pinligt, at snakke med mine forældre. Jeg undrer mig over, hvad jeg skal gøre og om jeg skal opereres for det.

Hilsen

En Spørger

Dreng/mand, 15 år, 170 cm, 55 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Godt du reagerer – i din alder skal testiklerne gerne være nede i pungen da det ellers kan give problemer med sædkvaliteten, hvis ikke de ligger der, kan man med en mindre operation oftest få dem derned.

Nogle drenge og unge mænd har et lidt for kort ”ophæng” til testiklerne og når man vokser i højden kommer testiklerne til at ligge højere og højere.

Så er der lige det med det pinlige…. der er ikke mange på 15 der har lyst til at tale med deres forældre om ting syd for navlen. Heldigvis synes de færreste forældre at det er pinligt at hjælpe deres børn, så fortæl dine forældre om problemet, brug eventuelt mit svar som udgangspunkt.

Du skal have en tid hos din læge – du kan også selv bestille den, når man er 15 behøver man ikke nødvendigvis have sine forældre med, og såfremt din lægen ikke finder testiklerne på plads, skal du henvises til urolog mhp eventuel operation.

Du er nok nødt til at bide i det sure æble og indse at du skal undersøges nærmere, alle os der laver den slags undersøgelser synes ikke det er pinligt.

Vh

Nanna Franck

Urolog

Sidst opdateret: 18.10.2018

Annonce