Annonce

Hvad gør man ved dårlig smag i munden?

Spørgsmål

Hej,

Jeg har konstant en utrolig dårlig smag i min mund. Jeg har været til min læge med det som blot glatter det lidt ud, og det samme med tandlæge og øre/næse/hals specialister så jeg føler mig meget på bar bund.

Det eneste jeg får foreslået er fluor tandpasta og diverse mælkesyrebakterier og mundskyllevæske osv. Derudover får jeg smertestillende og tradolan mod ondt i nakken.

Men ligeså snart jeg har spist et tyggegummi f.eks. er den dårlige smag i munden tilbage med det samme, eller faktisk blot blandet med smagen af tyggegummi. Jeg kan børste tænder flere gange om dagen og det hjælper kun kortvarigt, men vender frygteligt hurtigt tilbage. Det er et meget meget stort problem for mig da det er konstant, fra jeg vågner til jeg går i seng.

Mange hilsner

En spørger

Dreng/mand, 27 år, 180 cm, 70 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Dårlig smag i munden er meget ubehageligt.

Årsagerne kan være vidt forskellige og tit er det svært at finde frem til årsagen/årsagerne. Men oftest har den dårlige smag lokale årsager såsom infektion i mund eller øvre luftveje. Men da du allerede er blevet undersøgt af tandlæge og ØNH-læge, har din dårlige smag næppe lokale årsager.

Dårlig smag kan også være en bivirkning af gigtmedicin, som du jo får. Men det jeg vil foreslå dig er, at du straks begynder at tage et tilskud af zink. I første omgang 30 mg dagligt i 3 måneder; herefter kan du gå ned til 10-15 mg dagligt. Men du må nok have lidt tålmodighed – en forhåbentlig bedring af din dårlige smag kommer ikke fra den ene dag til den anden.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 08.06.2018

Annonce