Annonce

Hvorfor har alle Hollywoodskuespillere ens tænder?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Når jeg ser amerikansk fjernsyn, har stort set alle skuespillerne helt perfekte, kridhvide og lige tænder. Derudover ser alle tandsættene også næsten identiske ud. Jeg har søgt lidt på Internettet omkring det og fandt ud af, at de vist har det på, der hedder "Veneers", som lidt ligner en tand"skal". Hvordan bliver de sat på? Det må da være ubehageligt at få klistret dem på uden på sine egne tænder. Findes der noget tilsvarende i Danmark? Hvad hedder "Veneers" på dansk og er det en normal måde at ordne folks tænder på her i landet?

Jeg synes egentlig det ser pænt ud, men måske også lidt mærkeligt, at alle har de samme tænder.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål – og du har ganske ret i at stort set alle de amerikanske skuespillere har perfekte, kridhvide og lige tænder. Som du selv har fundet frem til, så har de fleste fået ”Veneers” på, som er en vaffeltynd porcelænsskal, der ganske enkelt limes på tænderne.

Proceduren er ikke særlig ubehagelig. Veneers har ikke nogen dansk betegnelse, men med dem kan man få lige så ”perfekte” tænder, man ønsker, da de kan korrigere for skæve tænder, mellemrum mellem tænderne, misfarvede tænder med videre. I Danmark kan man også få påsat Veneers efter ønske. Håber det var tilstrækkeligt svar på dine spørgsmål.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 19.01.2016
Annonce