Annonce

13-årig: "Jeg er for høj - kan jeg stoppe min vækst?"

Spørgsmål:

Kære Alexandra

Jeg er cirka 180 cm høj som 13-årig. Det er bare så træls at være den høje, for jeg skal kigge ned til mange drenge, og det er jo ikke særlig fedt. Jeg har været på lejr, hvor jeg snakkede med nogle drenge, der var 18 til 21 år, og jeg var højere end mange af dem, og det er bare så pinligt.

Når jeg snakker med drenge, læner jeg mig over på det ene ben og prøver at gøre mig så lille som muligt. Jeg tror ikke, jeg vokser mere, men det er svært at afgøre, fordi jeg ikke har fået menstruation endnu.

Kan jeg gøre noget for at stoppe min vækst?

Hilsen

Den høje pige

Svar:

Kære Høje Pige

Du er høj for din alder, men det er ikke unormalt. Hvis du kigger på dine forældre, så er jeg sikker på, at i hvert fald en af dem er høje.

Jeg kan forstå, at du læner dig, så du ikke fremstår så høj, men pas på, så du ikke ender med at få en dårlig holdning af den grund. Der er rigtig mange, der gerne vil være høje og synes det er flot, og husk, at næsten alle modeller er høje.

Jeg kan ikke udelukke, at du ikke kommer til at vokse et par centimeter mere, du skriver jo selv at du ikke har fået menstruation.

Når du får din menstruation kan du tage til din egen læge og tale om p-piller, da de nogle gange kan stoppe ens vækstkurve.

Held og lykke

Med venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 17.03.2016
Annonce