Annonce

Hvorfor har jeg ondt i den ene testikel efter sædafgang?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en 18-årig mand. Jeg har flere gange oplevet, at jeg har haft ømhed i min højre testikel efter sædafgang. Jeg er selvfølgelig bange for, at det er noget alvorligt, men håber selvfølgelig, at det ikke er.

Jeg er før blevet ultralydscannet ved pungen og testiklerne, men det er fem år siden.

Jeg er onanerer cirka hver dag og tit også op til flere gange om dagen. Jeg har dog oplevet en form for ømhed efter sædafgang. Denne ømhed varer mellem 10 og 30 minutter. Det gør ondt oppe i toppen af testiklen (bitestiklen tror jeg nok), men som beskrevet, kun i de få minutter og kun i højre testikel.

Ømheden er ikke ulidelig, men den kan mærkes og det er ikke særlig rart efter man har haft sex. Tanker om kræft og knuder popper op i mit hoved og jeg står lidt på bar bund med hvad jeg skal gøre.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

De symptomer, du nævner, bekymrer mig slet ikke, men jeg synes, det er synd for dig, at du oplever dem.

Jeg vil forvente, at det er noget forbigående, så det efterhånden forsvinder af sig selv. Imidlertid skal du ikke gå og frygte mere alvorlige sygdomme. Derfor, selv om jeg bestemt ikke har mistanke om kræft i din testikel, så synes jeg, at du skal bede din læge henvise dig til en ultralydscanning af testiklerne.

Hvis en sådan scanning er normal, har du absolut ingen grund til bekymring.

Ultralydscanning er en meget ”følsom” undersøgelse forstået på den måde, at længe før vi ville kunne føle en knude i testiklen, vil man kunne se en forandring.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 05.06.2016
Annonce