Annonce

Hvorfor er min datter så syg?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Skriver angående min datter. Hun har gennem længere tid, ca. 8 uger været ramt af forkølelse / feber og rigtig meget hoste.

Kan slet ikke komme ud af det igen. Hun sover skidt og har slet ikke ro i kroppen længere. Hun spiser fint og sundt og får echinamindråber for at prøve at hjælpe. Men det slipper ikke.

Det lyder som falsk strubehoste men det er det ikke, siger lægen. Har altid gået meget, men det må jeg ikke da det kan gøre det værre efter læges udsagn.

Ved ikke hvad jeg skal. Håber i kan hjælpe. Tak

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Små børn bliver ofte syge og i perioder kan det virke som om den ene infektion afløser den anden. Heldigvis kan kroppen ofte selv bekæmpe infektionerne. Hvis børn har feber og man ikke kan lokalisere hvor i kroppen en eventuel infektion sidder kan det kræve nærmere udredning.

Langvarig hoste kan sommetider skyldes infektion med bestemte bakterier som forårsager atypisk lungebetændelse – populært og fejlagtigt kaldet kold lungebetændelse. Har lægen mistanke om en sådan infektion kan man tage en podning fra svælget som kan be- eller afkræfte mistanken.

Når man skal vurdere sit syge barn er det altid vigtigt at vurdere almen tilstand. Spiser og drikker barnet? Er der urinproduktion? Er barnet som det plejer at være? Blåfarvning af læber og fingre?

Mange er af det indtryk at størrelsen af temperaturen siger noget om alvorligheden af infektionen. Denne parallel kan man ikke drage.

Med venlig hilsen

Ole-Victor Laursen-Wadschier

Læge, kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 28.01.2017
Annonce