Annonce

Har jeg sprunget trommehinden

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har efter en dykkerferie tilbage 10 februar revnet min trommehinde. Når jeg prøver at udligne ved at puste ører så er der fortsat en susen/piben i mit venstre øre og jeg kan ikke føle den normale udligningsfølelse. Jeg har læst en del og alt tyder på en revner trommehinde, det der gør mig bekymret er at den endnu ikke er vokset sammen.

Jeg har ingen smerter i mit venstre øre, jeg hører også fint (ingen følelse af at der er klap for øret længere), og der er heller ikke tegn på betændelse eller væske som flyder ud?

Hvad skal jeg gøre, bør jeg gå til egen læge? eller kan jeg tage det med ro og så være sikker på den vokser sammen om noget tid?

Jeg dykker en del og mit øre holder mig PT fra at dykke.

På forhånd tak.

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Revne i trommehinden skyldes ofte kraftig trykstigning mod øret. Symptomerne er hyppigt let hørenedsættelse, tinnitus og klapfornemmelse. Har man mistanke om der er hul på trommehinden bør man søge egen læge som kan be- eller afkræfte mistanken. Dette gøres ved at kikke ind i øret med et lille apparat og man kan evt. bruge et andet apparat til at måle trykket i øret.

Såfremt der er hul på trommehinden bør man konsultere en øre-næse-halslæge som kan lukke hullet hvilket hjælper på sammenvoksningen. Ubehandlet ser man dog også som regel spontan sammenvoksning, men man er bedre stillet hvis hullet lukkes ved øre-næse-hals lægen.

Er der ikke sammenvoksning efter 3 måneder vil øre-næse-halslægen sandsynligvis vurdere at man skal igennem et operativt indgreb (myringoplastik) hvor man i fuld bedøvelse lukker hullet.

Er der hul på trommehinden er der øget infektionsrisiko og man må ikke få f.eks. vand i øret. Opstår der infektion skal man kontakte læge.

mvh

Ole Wadschier

Kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 26.04.2017
Annonce