Annonce

Hvordan slipper jeg af med børneorm?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg er en mand sidst i trediverne. Jeg har igennem hele mit liv været plaget af børneorm.

Første gang var jeg 8-10 år. Husker også at jeg var plaget igennem mine teenageår, on and off. Da jeg var først i 20 erne sluttede symtomerne. Og holdt sig væk til jeg var omkring 30 år. Siden da har jeg været plaget mindst 1 gange hvert 2 år. Jeg har taget Mebendazol og Pyrvin efter forskrifterne hver gang, jeg har haft symptomer. Jeg må ha taget flere kure end nogen anden. Nogle gange dobbelt kur, og trippel kur, det går en tid, og så er den gal igen.

Har taget alle forholdsregler, korte negle, hypigt vask af hænder, Kogvask af undertøj, klæder, sængetøj, støvsugning, vask og igen vask, alle i hustanden taget kur osv.

Og nu tænker i, at det må være noget andet der er galt med mig...

Kløe ved anus, hvide små orm ved endetarms åbningen, jeg har fanget mange af dem, det kræver kløe, lys, stort spegl, engangshansker, våd vatpind, røven op i vejret, og pres :-) (men det er kun den ene der skaber kløen, og da den er fanget eg kløen borte)

Er ved at gå fra forstanden af denne plage, er kommet til at dette medicin Mebendazol og Pyrvin der bliver anbefallet, virker ikke på mine orm.

Har prøvet efter kur, med afføringsmiddel, spisning af hvidløg, rødvin, kaffe, uden intagelse af sukker i flere døgn. Jeg har prøvet alt.. Alt der findes af info på dansk, ser ud til at være copy and past.

Det ser ikke ud som vi er specialister på området. Har læst amerikansk, Engelsk, Sydkoreansk forskning, og er ikke blevet klogere på mit problem.

Jeg er desperat efter råd, dette er ikke normalt, det ødlægger mit liv...

Hvad skal jeg gøre? - Findes der et stærkere, bedre medicin eller en anden metode? - Tarmskylning ? - kostråd ?

Please help !

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Det var dog en lang og træls sygehistorie, hvor du med vekslende intervaller har fået børneorm. Æg, larver og orm kan befinde sig ned igennem hele tarmkanalen og kryber ud igennem anus, havd der giver kløen.

Du har jo direkte set dem, så de må være årsagen, selv om kløe ved anus jo kan have andre årsager. Det mest sandsynlige er, at du er blevet smittet hver gang, de er kommet igen, og ikke at du hele tiden har gået rundt med dem i tarmen.

Som du selv er inde på, er mit forslag, at du renser tarmen tom for afføring med picoprep, der normalt anvendes før en kikkertundersøgelse. Herefter en kur med mebendazol (Vermox) 100 mg, gentaget 3 gange med 2 uger imellem. Samtidig skal alle i husstanden behandles på samme måde.

Medicinen blokerer sukkerstofskiftet hos ormene, så de bliver energiløse og dør.

Man skal selvfølgelig undgå at klø sig, alle vaske hænder ustandselig, skifte undertøj hver dag, vaske sengetøj, vaske badeværelsesgulv og toiletsæde.

Desuden rengøring af hele huset, da æg kan overleve 2-3 uger uden for kroppen.

Jeg vil håbe, at I på denne måde kan få udryddet ormene.

Venlig hilsen

Dennis Raahave

Dr.med., Ph.d.

Speciallæge i mave-tarm sygdomme

Sidst opdateret: 26.05.2017
Annonce